opc_loader

Menu

Jarenlang heb ik gewoond op een etagewoning, 3-hoog, Amsterdam-Oost. Gebouwd in de jaren twintig en destijds gelegen aan de rand van de stad. Maar toen ik er eind jaren tachtig kwam wonen gold de Oosterparkbuurt als een oude wijk, waar de meeste huizen rijp waren voor de sloop. Ook de staat waarin mijn woning verkeerde was niet al te best. Als het buiten hard regende had ik steevast last van lekkages en een badkamer was er niet. In een voormalige klerenkast waren een wastafel en een douche aangebracht en had men een granieten vloer gestort. Elke vorm van comfort ontbrak volledig, maar ach, de huur was laag...

Toen ik na mijn studententijd een baan kreeg waarvoor ik veel moest reizen, viel mij wel op dat ik enorm genoot van de luxe en het comfort van de hotels waarin ik dan verbleef. Niet alleen ging ik tijdens mijn reizen iedere avond uitgebreid in bad, maar ook beleefde ik er veel plezier aan om de spulletjes uit mijn toilettas, zoals mijn tandenborstel, de tandpasta, wattenstaafjes, scheermesjes, deodorant, et cetera royaal uit te stallen voor de prachtig gepoetste spiegel in de badkamer van mijn hotelkamer. En van die uitstalling nam ik dan vaak een foto. En op een dag drong het ineens tot mij door dat ik zo van die luxe van de hotels genoot, omdat die thuis moest ontberen. Ik was toe aan een echte badkamer!

Aanvankelijk wuifde ik mijn hang naar comfort weg. Ik kon toch prima schoon worden onder de douche-in-de-kast thuis. En ach, de huur was tot laag… En jarenlang heb ik mijzelf zo voor de gek gehouden en mijzelf het comfort van lekker leven in luxe ontzegd. Maar met de jaren die verstreken werd de staat van mijn Amsterdamse woning steeds erbarmelijker. De huisbaas deed helemaal niets aan onderhoud! De douche lekte bij de benedenburen, de keukenkastjes vielen van de muur en de schimmel stond op de muren van het zijkamertje waarin ik sliep. 

Op een goede dag – als ik terugkijk veel te laat – heb ik toen de stap gewaagd en ben ik verhuisd naar een modernere woning. Een woning waarin de badkamer gewoon vanaf het begin aanwezig was geweest en dus niet geplaatst was in een voormalige slaapkamer of in een kast. En vanaf dat moment ervoer ik de tijd die ik doorbracht ineens ook niet meer als verloren tijd. Integendeel: ik merkte dat ik in de badkamer goed kon ontspannen. Zelfs beter dan op de bank of in bed. Regelmatig bracht ik hele avonden door in d badkamer. Heerlijk relaxed en vooral ook sfeervol. 

De badkamer in mijn nieuwe huis, was echter nog de badkamer van de vorige bewoners. Het was het sanitair dat zij hadden uitgezocht en het waren de tegeltjes van hun keuze. En  dat begon me toch steeds meer te irriteren, als snap ik dat dat mogelijk wat gek klinkt voor iemand die slechts enkele jaren geleden nog gewend was om zich in een kast te douchen… Maar de irritaties namen toe en toen ik door de lage rentestand in staat bleek om mijn hypotheek over te sluizen en ik daardoor ineens veel lagere maandlasten had, dacht ik: “Kom aan! Ooit moet het er van komen, ik doe gewoon eens gek; ik ga voor een nieuwe badkamer!”.  

Via mijn aannemer kwam ik terecht bij GévierDales, een uiterst gerenommeerde sanitair leverancier, waar ik uitstekend begeleid werd in het maken van de juiste keuzes voor mijn nieuwe, persoonlijke, design-badkamer. De verkoopster, die mij overigens uitstekend hielp, waarschuwde mij voor het feit dat het uitkiezen van de bijpassende accessoires vaak te weinig aandacht krijgt. Zij legde mij uit dat juist deze accessoires in hoge mate sfeerbepalend zijn voor een badruimte, en zij adviseerde mij om echt genoeg tijd te besteden aan het uitkiezen ervan. Ook waarschuwde zij mij voor een valkuil waar klaarblijkelijk veel mensen intrappen, namelijk om te kiezen voor goedkope accessoires van de Blokker of de bekende doe-het-zelf ketens. “Je moet je realiseren dat je die accessoires dagelijks gebruikt en dat zij voortdurend bloot staan aan vocht enzovoorts”, gaf de verkoopster mij mee. “En je wilt toch niet dat er na een jaar in jouw prachtige nieuwe badkamer een roestige toiletrolhouder hangt, of dat de handdoekhaakjes ineens spontaan afbreken…”. 

De GévierDales verkoopster zette mij op het spoor van Decorabad, een leverancier van badkameraccessoires. Hun kracht is dat zij niet alleen uitsluitend accessoires van A-merken als Emco en Looox leveren, maar ook in de meeste gevallen gratis monteren. En nog los van het feit dat ik zelf helemaal niet handig ben en ik dus zeker dwars door een waterleiding heen geboord zou hebben bij het ophangen van een handdoekenrek, was ik vooral heel blij met het advies dat de monteur mij gaf over de plek waar bepaalde accessoires opgehangen moesten worden. Hij vroeg mij letterlijk om op de wc te gaan zitten om te bepalen wat voor mij de makkelijkste plek was om de toiletrolhouder te monteren! Klinkt misschien een beetje gek, maar in de praktijk wel reuze handig.

Ik zal dit inmiddels lange verhaal kort maken. Ik wilde met u delen dat ik – nadat ik kennis had gemaakt met de waarde van een een luxe badkamer – ook snel behoefte had aan een badkamer die paste bij mijn eigen sfeer en uitstraling. Dat ik vervolgens leerde dat badkamer accessoires de finishing touch voor een badkamer zijn en dat ik tenslotte van de monteur van Decorabad leerde dat praktisch 

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.