opc_loader

Wensenlijst

Hulppoten douchezitjes

Een douchezitting dient deugdelijk op de wand gemonteerd te worden. Soms bestaat er echter twijfel over de stevigheid van de muur in relatie tot het lichaamsgewicht van de gebruiker. Daarom wordt toepassing van een hulppootset aanbevolen indien het lichaamsgewicht van de gebruiker hoger is dan 100 kg. Dit bevordert de verdeling van het krachtenspel over vloer en muur. Zo kan een douchezitting in combinatie met een hulppootset een belasting tot 300 kg verdragen! (zonder hulppootset is dit 150 kg)

Artikelnummers
SKU:
L12214.2011-02
Kenmerken
geschikt voor gebruikers tot:
300 Kg
Zet op wensenlijst
127,25
Handicare kleur
Beschrijving

De hulppootset wordt geleverd als een complete set, bestaande uit twee verstelbare hulppoten, inclusief twee afstandhouders. De hulppoten zijn aan elkaar verbonden middels een tussenbuis. De hoogte van de hulppoot kan traploos worden ingesteld voor aanpassing van de zithoogte van de douchezitting van 420 mm  tot 570 mm, gemeten van de vloer tot de bovenkant van de zitting.

De hulppootset scharniert met de zitting mee, waardoor deze in opgeklapte toestand niet in de weg zit. Neergeklapt steunen de hulppoten af in de juiste positie, geholpen door de afstandhouders.

Deze hulppootset kan gebruikt worden bij de  ergonomische douchezittingen van Handicare en kan ook achteraf worden geplaatst.

De belangrijkste voordelen van de hulppootset zijn:

  • Betere verdeling van het krachtenspel over vloer en wand bij een lichaamsgewicht groter dan 100 kg
  • Traploos in hoogte instelbaar voor een zithoogte tussen 420 en 570 mm
  • Eenvoudig aan te brengen, kan ook achteraf.

Extra informatie

Beoordelingen ()
Hulppoten douchezitjes heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Hulppoten douchezitjes


Aanbevolen artikelen: