opc_loader

Wensenlijst

Vaste toiletbeugel

Een betrouwbare, vaste steun naast toilet of in de douche.

Deze beugel wordt toegepast aan beide zijden van het toilet om steun te bieden tijdens het gaan zitten, opstaan, zitten en tijdens het hanteren van kledingstukken. Deze horizontale beugel bevindt zich altijd in dezelfde positie, wat voor sommige gebruikers extra zekerheid geeft.

Artikelnummers
SKU:
LI2601.0501-02
Zet op wensenlijst
111,25
Breedte
Handicare kleur
Beschrijving

Kenmerken van de toiletbeugel:

De diameter van de buis is 28 mm (rvs) of 28,6 mm (staal). Uit onderzoek blijkt dat deze diameter prettig in de hand ligt voor zowel kleinere als grotere handen.

De beugel heeft een dubbele buis in loopvorm. Bij een voorwaartse transfer is het gemakkelijker om de voorkant vast te grijpen en te houden: men kan niet met de hand van de beugel glijden. Bovendien wordt door deze vorm voorkomen dat kledingstukken blijven haken.

De vaste toiletbeugel van Handicare is beschikbaar in 5 verschillende lengtes (500 mm, 600 mm, 700 mm, 800 mm en 900 mm). Een beugellengte die overeenkomt met de minimale lengte van het toilet + 200 mm (lengte van de schoenen van de gebruiker) wordt aanbevolen.

De vaste toiletbeugel wordt direct op de muur gemonteerd. De bevestigingspunten zijn goed bereikbaar en worden na montage afgedekt met witte afdekdoppen. Indien gewenst, is er een aparte bevestigingsset beschikbaar.

Naast toepassing bij het toilet, kunnen de beugels ook in een douche geplaatst worden. Ze zijn waterbestendig en maken het mogelijk een transfer uit te voeren waarbij er vraag is naar een hogere belastbaarheid dan een armlegger kan bieden.

De vaste toiletbeugel is te combineren met diverse accessoires (zie onderstaand overzicht), waardoor functionaliteit en plaatsing in vele situaties mogelijk zijn.

Belangrijkste voordelen van de beugel:

  • betrouwbare steun in douche en toilet
  • beschikbaar in 5 verschillende lengtes, voor ondersteuning op de juiste plaats
Extra informatie

Beoordelingen (0 )
Vaste toiletbeugel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen: